Sneeuw !

Ian is gek van sneeuw.   Op dit moment genieten we dus van zalige sneeuwwandelingen.

 

Lees meer »

Wandeling Dishoek

Vandaag was er een wandeling in Dishoek, samen met heel veel andere Shelties.   Allemaal familie van Ian.   De wandeling was georganiseerd door Geraldine (fokker).

Ian zijn dag kon niet stuk.   En dat allemaal de dag voor zijn eerste verjaardag !

Een mooi kadootje :)

Lees meer »

Netjes volgen

Ik heb zelden een hond gezien die tot het uiterste ging om zijn best te doen. Vandaag zag ik hem in de gedaante van IAN. Zijn puberaal gedrag is compleet verdwenen en hij weet weer waar alles om draait. En hij deed dit vandaag met zoveel flair dat ik het nog steeds niet kan geloven. Hij bewees vandaag dat hij zijn omgeving kan negeren terwijl hij netjes aan een slappe lijn met me meeloopt.

Lees meer »

DIe Ian toch !

Stel je hebt 4 speeltjes en een doos. Bij elk speeltje dat je hond in de doos werpt verdient hij een snoepje. Hoeveel snoepjes verdient hij dan ?
Als het aan Ian ligt, is het antwoord niet zo eenvouwdig. Ian legt één per één de speeltjes in de doos (ontvangt bij elk speeltje een snoepje) haalt daarna een speeltje uit de doos, loopt er de kamer mee rond en gooit het terug in de doos. Typisch Ian !!!

Lees meer »

Gebeten door een hond

Ik HAAT mensen die beweren dat hun hond niets doet. Ze vinden het blijkbaar heel normaal dat hun hond andermans hond als prooi beziet. Dat hun hond zelfs doorgaat met grommen en bijten, zelfs bij volledige overgave, is voor hen geen reden om hun hond aangelijnd te houden. Die gast van daarstraks mag van geluk spreken dat hij z'n hond bij zijn nekvel heeft kunnen pakken en dat Ian ongedeerd is. Godverdomme !

Lees meer »

Doggydance

Ian en ik hebben een mini dansje in elkaar gestoken.

Enkel wat volgen en een wave tussen de benen, op de maat van de muziek is toch al een knappe prestatie

Lees meer »

puppydag

Ian heeft vandaag genoten van de puppydag. Met zijn 37.1 cm is hij de kleinste van het nest. Maar je kan er toch niet naast kijken want hij laat wel flink van zich horen !

Lees meer »

kado van de collega's

Ian dankt Bart, Vicky, Marleen, Ann, Hilde en Ingrid voor de fijne kado die gekocht is met de kadobon. Ian kreeg een trainingsspel om zijn "brains" te stimuleren.

In dit filmpje zie je hoe Ian voor de eerste keer dit spel krijgt voorgelegd. Dit spel heeft 6 mogelijkheden waarbij het verschuiven van de schijven de moeilijkste variatie is.
Nadat ik het hem voorgedaan heb, was Ian er mee weg.

Lees meer »

Ian's blafprobleem

Een probleem aanpakken bij honden vraagt niet alleen om een goede methode. Het vraagt vooral enorm veel doorzettingsvermogen en het geloof dat het allemaal uiteindelijk wel goed komt, ondanks de vele malen dat het misgaat. Chapeaux voor Ian, die vandaag bewees dat niet elke blaffende sheltie gedoemd is om een blaffende sheltie te blijven. Le nouveau Ian est arivez !!!!

Lees meer »

wijsheid

Veel mensen zijn lief voor hun hond, maar trainen op een harde manier.

Het zou beter zijn dat ze wat harder zijn voor hun hond, en wat liefdevoller trainen.

 

Voor de opvoeding van Ian ben ik afgestapt van de klassieke trainingsmethode.  Mijn doel is niet de klassieke "baas - hond" relatie maar meer optreden als begeleider en streven naar teamwork.

Lees meer »

Vriendje Lucky

Ian heeft er een vriendje bij ! Lucky De wandeling deze middag vond hij geweldig. Hij is die nu aan het overdoen in zijn dromen

Lees meer »

Wandeling Bath

Vandaag heeft Ian zijn grote zus, zijn ma en nog een soortgenoot weergezien. hij was in zijn nopjes toen hij kon spelen en ravotten op den dijk in Bath. Ik en Johan, Geraldine en Erik genoten er van om hem te zien rondrennen. (foto Ivy, Jeslyn en Dusty)

Lees meer »

schoothondje ?

Wie beweert dat een sheltie een schoothondjes is die vergist zich ferm. Ian vindt het nu al leuk om "schaapjes" te drijven. Sam en Sidney zijn zijn schaapjes Soms zijn het arme schaapjes.

Lees meer »

Welkom Ian

Vandaag vernamen we dat Moddey Cloh Bi a Challenger onze Ian zal worden.    Ik ben gelukkig omdat dit ook het hondje was waar ik het beste gevoel van had.   En hij is zo schattig !

Lees meer »