Laatste les in Goes

Vorige week was het geen les, maar vanavond gaat Ian weer gewoon naar de Martin Gaus hondenschool te Goes. :)Het zal een beetje spannend worden straks.Wat Ian nu onder de knie heeft, als ik hem alleen bij me heb, moet hij later ook kunnen met Bowie er bij.De praktijk wijst uit dat Ian en Bowie samen wel eens liever de clown uithangen. Straks zal blijken wie van beide de grootste clown is, en of Bowie daarom nog wat bijsturing of begeleiding nodig heeft. Ik heb Bowie alvast warm gemaakt voor de klikker, en dat gaat goed. Voor snoep danst den beer :)

Lees meer »

Weer naar school met Ian

Gisteren was Ian in de Martin Gaus hondenschool, waar hij het beste van zichzelf heeft gegeven.Wil je een probleem aanpakken, laat mijnheer uitschijnen dat er geen probleem is.Zelden zoveel lof ontvangen over Ian.

Lees meer »

Einde vakantie

Stilaan komt er een eind aan onze vakantie.Een weekje hebben we de herfst ten volle beleefd in eigen streek. Elke ochtend en avond een stevige wandeling met de hondjes. Of het nu koud was of nat, het hield ons niet tegen. We hebben er van genoten !Ian is deze week ook voor de eerste keer naar de Martin Gaus Hondenschool gegaan te Goes. Een korte workshop van slechts vier lessen, om hem toch weer een level hoger te brengen dan waar hij nu staat. Niet dat hij een afgetrainde hond moet of gaat worden, maar omdat hij gewoon nog alles in zich heeft om bij te leren.Tot hier toe gaat het goed. Het zal me dus benieuwen wat we er mee gaan bereiken. We zien wel... Het is alvast heel fijn weer intensief met hem bezig te zijn. :)

Lees meer »

Ian helpt met de was

Ian helpt graag mee met de was :)Terwijl andere hondjes de neiging hebben om de wasmand leeg te halen, stopt Ian, alles wat ik er naast smijt, met plezier in de mand.Filmpje van jaren geleden, maar hij blijft wasmanden geweldig vinden.Hij heeft ook nieuwe varianten, zoals zijn speeltjes bij de pas gestreken was leggen.

Lees meer »

Ian, de schrik van elke jogger ?

Ian.  De schrik van elke jogger"Die in zijn puberteit maar al te vaak werd nageroepen met :"Vuile rot hond" of "hou je hond eens bij"Heeft de afgelopen vijf jaar kei hard gewerkt aan "goed gedrag en zeden"Gisteren heeft hij dan ook met trots een staaltje "vakwerk" laten zien.Ian komt altijd als ik hem roep, als we een jogger zien komen. Hij wordt aangelijnd en blijft keurig zitten tot de jogger net voorbij is. Dan maak ik hem los en moet hij blijven zitten, ondanks dat hij liever samen met die jogger een sprintje loopt.Dat was ondertussen kinderspel voor Ian.Des te leuker werd het toen ik gisteren Ian vroeg om te blijven staan, terwijl ik zelf rustig verder ging.Ik liet hem een heel eind achter, en toen ik me omdraaide zag ik Ian keurig op zijn plekje staan, terwijl er net een jogger langs hem liep.Ik wist niet wat ik zag...De verleiding was groot dat Ian nu, samen met die jogger op me toe zou komen lopen.Dat gebeurde niet. Hij bleef netjes staan.Voor alle veiligheid gaf ik hem het bevel "zit" door mijn hand in de lucht te steken.Zelfs dat deed Ian keurig !De jogger was ondertussen al tot bij mij, en glimlachte breed !Eindelijk eens een hond die hem niet voorbijraast of in zijn hielen hangt.Hij moest eens weten ! Ian is niet de perfect opgevoede, altijd luisterende hond. Maar de basisoefeningetjes "komen op bevel" en "blijven onder alle opstandigheden" heeft hij ondertussen wel helemaal onder controle. En daar kom je al een eind mee !Wat ben ik trots op dat feit !We hebben er samen, elke dag, kei hard aan gewerkt !Ik loop de komende dagen wel eventjes "naast" mijn schoenen, want er zijn honden die jarenlang "school" lopen, en hem dit niet nadoen.Ja, ik mag best trots zijn op hem !!!!

Lees meer »

Extreem warm

Vroege ochtend- en laatavondwandelingen gebeuren bij een frisse temperatuur van boven de twintig graden. Gisteren om tien uur was het nog 27 graden !!

Lees meer »

Tulpenpluk

Tulpenpluk te Berendrecht ...Twee jaar geleden was dit een bijzonder moment voor onze Ian.Een fotoshoot op de tulpenwei onder het toeziend oog van de organisatie. Omdat de wei afgesloten was, en nog niet toegankelijk voor het grote publiek, was het veilig hem los te laten. Hij bleef ook netjes zitten !De dag zelf kwam de grootste verrassing voor ian. Een nieuw vriendje. Bowie kwam voortaan bij ons wonen.Wat gaat de tijd snel !

Lees meer »

Overpeinzingen

Niets is mooier dan de dag te beginnen met een fijne ochtendwandeling.Ian en ik, op een landweg tussen de velden...Het klinkt banaal, maar het is mijn grootste rijkdom !

Lees meer »

Sheltie wandeling Loonense duinen

Terug van de sheltie wandeling in de Loonse en drunense duinen. Het was weer heel leuk, ondanks het slechte weer. We hadden de buggy in de koffer maar we hebben hem niet meegepakt. Bowie zag al meteen zijn vriendinnetje van vorig jaar, dus daar liep hij maar wat graag achter aan. Johan heeft hem maar eventjes moeten dragen. Vier km is voor Bowie een makkie.

Lees meer »

Kruimeldief

Soms kan iets heel onschuldigs uitgroeien tot een groot probleem. Zeker als je naam Ian is. We zagen er in eerste instantie weinig problemen in dat Ian zich ontpopte als kruimeldief, sinds Johan zelf brood bakt. Dit brood moet natuurlijk ook zelf gesneden worden en dan vallen er natuurlijk kruimels op de grond. Zalig voor Ian die toch altijd vindt dat hij te weinig eten krijgt. Het is ondertussen uitgegroeid tot een obsessie, en zelfs als er geen kruimels vallen houdt Ian dit ritueel staande door ijverig de vloer en voegen af te likken. Ik durf niet anders dan mijn vloer te reinigen met een stoomreiniger, zodat ik zo min mogelijk schadelijke producten moet gebruiken die Ian op deze manier zou binnen krijgen. Gisteren heb ik de keuken gekwijld met dethol. Hopelijk is dat niet schadelijk ??? E nu komt het eigenlijke PROBLEEM : Van vloerlikken krijg je dorst. Kom je thuis na een lange wandeling, dan gaat dat als volgt. Hij gaat drinken, en normaal zou hij dan een slaapje doen, maar nu gaat hij dus steeds eerst de keukenvloer inspecteren. Dus vloerlikken, waar hij dorst van krijgt.... Hij loopt dus constant van het vloerlikken naar zijn drinkenbak. Dit moet dus dringend stoppen want het is nu al een tik nerveus. Vermoedelijk komt het hierdoor dat Ian wel eens binnenplast ! Gisteren was de grote drinkenbak bijna leeg, en had hij binnen gedaan. HOE KRIJG IK IAN DIT AFGELEERD ??? Vanmorgen is Johan gewoon naar de bakker geweest. Toen hij thuiskwam is de broodzak gescheurd en op den oprit gevallen. Toen ik voor de wandeling vertrok waren de broodkruimels het eerste waar Ian zijn oog op viel. Het brood zelf was uiteraard al opgeruimd maar voor Ian telt elk klein kruimeltje. Als gevolg is Ian weer veel aan het drinken. Misschien is er geen verband met vloerlikken en overmatig drinken, maar Ian zijn urine is al meermaals onderzocht en er is geen medisch probleem gevonden. Zijn er misschien andere oorzaken waardoor een hond meer gaat drinken en of vloerlikken ?

Lees meer »