Staande ovatie voor Ian !

Gepubliceerd op 6 oktober 2012 om 11:30

Vanmorgen ben ik met de braafste sheltie van België gaan wandelen. Dat Ian met die eer gaat lopen en niet Bowie is echt wel een prestatie. (Hoewel Bowie ook wel zijn kuren heeft !!!) Sinds we Bowie hebben merk ik dat wanneer ik afzonderlijk met Ian ga wandelen, dat hij dan meer op mij gericht is en beter in staat is zijn best te doen. Logisch, want hij moet zijn aandacht nu al maanden delen met Bowie. Vanmorgen is Johan met Bowie gaan wandelen en ik dus alleen met Ian. Ik had hem een regenjas aangedaan zodat hij min of meer nog menselijk is nadat hij door de velden heeft zitten rondcrossen. Soms denk ik dat z’n regenjas eveneens een “gunstig” en “rustgevend” effect op hem heeft. In ieder geval heeft hij het beste van zichzelf gegeven ! Op weg naar de bomenbank liep hij keurig naast me met een slappe lijn. Zijn blik bijna constant op mij gericht, alsof hij bezig was zijn diploma van “goed gedrag en zeden” te halen. Maar goed … dat doet hij wel eens vaker, en af en toe weer eens helemaal niet dus ik raak niet meer in euforie als Ian dan laat zien wat hij kan.
Mijn verbazing was echter compleet zodra ik hem uiteindelijk van de lijn losliet. Meestal gaat Ian dan uit z’n dak en de maatregelen die ik al maanden daarvoor neem hebben soms effect maar vaak ook niet. Maar dit keer was hij de stilte zelf. Op die manier was het zalig wandelen in de gietende regen. We hebben er allebei van genoten ! Als Ian dat blaffen achterwege laat is hij een zalige hond ! Bovendien kan hij ook behoorlijk goed luisteren. Tenminste als hij een goeie dag heeft !
Op weg naar huis liep hij weer met een slappe lijn mee, alsof hij nooit anders gewend was. Misschien is het voor Ian inderdaad niet slecht dat hij z’n aandacht moet delen met Bowie. De keren dat ik alleen met hem weg ben, heb ik vaak een “andere” hond aan hem. Maar ik blijf met de voetjes op de grond staan. Ik weet als geen ander dat het gedrag van een hond geen constant gegeven is en onderhevig is aan bepaalde invloeden. Het blijft bij Ian soms een zoektocht naar het middel om die invloeden te overheersen. Vandaag waren we er al vast in geslaagd. Chapeau voor de stilste en braafste hond van Belgie ! Morgen levert hij die tittel misschien al weer in, maar vandaag verdient hij er een staande ovatie voor !!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.