Ian en zijn groot lawaai ...

Gepubliceerd op 15 augustus 2013 om 15:20

BLAFFENDE SCHELTIE TE KOOP ! BEDRAG OVEREEN TE KOMEN ... IK BEN HEM BEU !


Ik kan me voorstellen dat er nu veel mensen schrikken. Schelties blaffen graag en degene die Ian kennen weten dat hij er kampioen in is. Vele scheltie eigenaars zitten met hetzelfde probleem. Vaak eindigt hun verhaal in een advertentie op marktplaats. Of je moest stalen zenuwen hebben. Stalen zenuwen heb ik nog steeds niet. Maar ik ben een even gorte keikop als blaffende Ian. Ik heb nooit opgegeven en heb al mijn energie en tijd gestopt in het afleren van zijn blafgedrag. We zijn nu 3 jaar verder.


Om het verhaal kort te maken ... Gisteren ben ik met Ian naar dehondenschool BRABO geweest om mee te gaan kijken naar de training van jela Martens en haar hondje quinta. Voor alle duidelijkheid. Ian deed niet mee dus moest hij toekijken. En laat dat nu net het moeilijkste zijn voor hem. Liefst van al rent hij als een gek over het parcours, gewoon maar om te kunnen rennen. Het is heel erg voor Ian dat hij moest toekijken. Het was dus een hele grote uitdaging voor ons allebei of Ian dit wel zag zitten. Een uur lang, tijdens de hele les heeft er een sheltie als gek zitten blaffen. Mijn oren fluiten er nog van !!! MAAR HET WAS NIET MIJN EIGEN IAN !!!!!!!!!

 

Ian was de braafheid zelve. één en al aandacht voor mij. Af en toe had hij een moeilijk moment maar van blaffen was geen spraken. Dit opent weer nieuwe deuren voor mij. Hij is met glans geslaagd in de blaftest. Misschien is Ian eindelijk rijp voor de hondensport Na afloop van de les heeft Jela samen met Ian de wave gedaan en een sprong. Dat ging al heel goed. Toen ze de toestellen waren aan het opruimen heb ik Ian in af gelegd en ben ik van hem vandaan gelopen. Terwijl er rondom hem veel beweging was van zowel hondjes als mensen, is meneer mooi blijven liggen. Voor veel honden is dit kinderspel. Maar ik weet waar ik met Ian vandaan kom en welke evolutie ik heb doorgemaakt. Eindelijk zie ik de eerste resultaten. Ik ben trots op hem !!!!

 

Ik ben ook trots op mezelf. Dat ik steeds blijf werken aan Ian zijn minpuntjes. Het deed dan ook deugd dat gisteren iemand zei dat Ian een heel rustige sheltie is. Neen, Ian is geen rustige sheltie. Ik hou hem gewoon constant bezig en ik stop mijn tijd er in ! Het resultaat mag er zijn ! Er zijn schelties (en ook andere rassen) wiens baasje minder tijd en geduld hebben. Hun verhaal eindigt dan zoals ik hierboven ben begonnen. Toen ik met Ian op de hondenschool was, heeft Johan BOWIE verder getraind voor de fietskar. Bowie gaat nu ook graag in de fietskar. Ge ziet, onze kleine Bowie gaat er ook op vooruit en ook daar wordt veel tijd en energie in gestoken. En dat loont !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.